Χημικά συντηρησης

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ ΜΕ SKIMMER Η ΥΠΕΡΧ/ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙΑΚΟ ΦΙΛΤΡΟ

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 • Συχνός καθαρισμός καλάθι Skimmer

Περιστρέφοντας και αποσπώντας το από την χειρολαβή, καθαρίζουμε και επανατοποθετούμε. 

 • Καθαρισμός προφίλτρου αντλίας

Γυρίζουμε τον ηλ.διακόπτη  από τον ηλ.πίνακα στην θέση 0 και κλείνουμε τους υδραυλ. διακόπτες αναρρόφησης. Περιστρέφουμε την πολυβάνα στην θέση close. Ξεβιδώνουμε το καπάκι του προφίλτρου της αντλίας, καθαρίζουμε το καλαθάκι και το εσωτερικό αφαιρώντας το νερό από την βαλβίδα εκτόνωσης (κάτω). Με αντίθετη σειρά επανατοποθετούμε και γεμίζουμε παλι με νερό σφίγγοντας το καπάκι με τα χέρια, ανοίγουμε τους υδραυλ. διακόπτες και περιστρέφουμε την πολυβάνα στην θέση filter,  γυρίζουμε τέλος τον ηλ.διακόπτη του ηλ.πίνακα στην θέση του χρονοδιακόπτη.

 • Καθαρισμός κυρίως φίλτρου χαλαζιακής άμμου πισίνας (πίεση λειτουργίας 1 atm)

Γίνεται όταν η πίεση ανέβει ≥1,5 atm, περίπου κάθε 7 -10 ημέρες.

Γυρίζουμε τον ηλ.διακόπτη στην θέση 0 από τον ηλ.πίνακα. Περιστρέφουμε την πολυβάνα στην θέση Backwash και γυρίζουμε τον ηλ.διακόπτη στην θέση 1 και για 30 sec και μετά πάλι στο 0. Στην συνέχεια περιστρέφουμε την πολυβανα στην θέση Rinse και γυρίζουμε τον ηλ.διακόπτη στην θέση 1 για 15 sec και μετά πάλι στο 0. Τέλος περιστρέφουμε την πολυβανα στην θέση filter και τον ηλ.διακόπτη στην θέση του χρονοδιακόπτη. Ελέγχουμε την πίεση λειτουργίας

 • Καθαρισμός μηχανοστασίου από βρωμιές (λάσπες, χώματα, φύλλα).
 • Οπτικός έλεγχος διαρροών μηχανοστάσιου
 • Σκούπισμα πισίνας

Γυρίζουμε τον ηλ. διακόπτη στην θέση 1. Κλείνουμε τον υδραυλ. διακόπτη του φρεάτιου του πυθμένα. Ανοίγουμε το καπάκι του Skimmer και αφαιρούμε το καλαθάκι. Συναρμολογούμε την τριγωνική σκούπα με το τηλεσκοπικό κοντάρι και τον επιπλέοντα σωλήνα. Βυθίζουμε το ένα άκρο της σκούπας στην πισίνα και γεμίζουμε με νερό το άλλο άκρο του σωλήνα από το στόμιο της κατάθλιψης μέχρι να βυθιστεί η σκούπα. Στην συνέχεια τοποθετούμε το σωλήνα μέσα στην οπή του Skimmer και ξεκινάμε το σκούπισμα.

 • Χημικά πισίνας

Χλώριο (0,3 – 0,6)

Ταμπλέτα : ...... τεμάχιο πάντα μέσα στο Skimmer (συνέχεια) αυξάνοντας την δόση επί 2 σε υψηλές θερμοκρασίες (36 C και πάνω).

Σκόνη :     ......  κιλά πάντα μέσα στο Skimmer κάθε 15 ημέρες το βράδυ (15ωρη ανακυκλοφορία νερού γυρνώντας τον ηλ. διακόπτη στη θέση 1) όχι μπάνιο. 

PH (7,2 – 7,6) πορτοκαλί 

PH+ για αύξηση του επιπέδου (10gr\m³ για μεταβολή 0,1 βαθμούς)

PH- για μείωση του επιπέδου (10gr\m³ για μεταβολή 0,1 βαθμούς)

Αλγεοκτόνο  ...... κιλά μια φορά την εβδομάδα μέσα στο Skimmer εν ώρα λειτουργίας

Καθαρισμός ίσαλου γραμμής  Με υγρό καθαριστικό μεμβράνης και σφουγγάρι (όχι συρμάτινο)

 

ΧΕΙΜΩΝΑΣ( κλείσιμο)

Υδραυλική αποσύνδεση και άδειασμα νερού ντουζιέρας. Καλό σκούπισμα εσωτερικού πισίνας και μηχανοστασίου. Έλεγχος διαρροών. Εγκατάσταση καλύμματος πισίνας. Μείωση χρόνου λειτουργίας ανακυκλοφορίας σε 1-2 ώρες. Έκχυση υγρού χειμερινής συντήρησης νερού μέσα στο Skimmer εν ώρα λειτουργίας για μια ώρα. Επανέλεγχος κάθε 15 ημέρες.

 

ΑΝΟΙΞΗ(εκκίνηση)

Οπτικός έλεγχος διαρροών. Καθαρισμός φίλτρων. Άδειασμα νερού(με κλειστό διακόπτη νερού του floater), καλό καθάρισμα και ξέπλυμα του εσωτερικού της. Γέμισμα με καθαρό νερό, ρύθμιση PH, υπερχλωρίωση, ρύθμιση χρονοδιακόπτη 9ωρης λειτουργίας, εξαέρωση από τον εξαερωτη του χαλαζιακού φίλτρου,  ανακυκλοφορία 15ωρου (χειροκίνητη λειτουργία).    

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΙΣΙΝΑΣ (ΧΕΙΜΩΝΑ)

    Ένα μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών εγκαταλείπουν την πισίνα τους την χειμερινή περίοδο και καλούνται κατά την εκκίνηση στα μέσα της άνοιξης να την θέσουν σε λειτουργία έρχοντας αντιμέτωποι με μεγάλα και σοβαρά προβλήματα,. Η λύση για την αποφυγή των προβλημάτων αυτών είναι:

 

 1. Απαραίτητo είναι το κάλυμμα πισίνας.
 2.  Μικρή δόση χλωρίου (ταμπλέτα τρίχλωρο) στο Skimmer (αποφυγή εκκόλαψης βακτηρίων και μικροβίων) ή χρήση υγρού χειμερινής συντήρησης.
 3. Ρύθμιση της πολυβάνας στην θέση ανακυκλοφορίας Bay–Bas του χαλαζιακού φίλτρου.
 4.  Καθημερινή λειτουργία της ανακυκλοφορίας με χρονοδιακόπτη (χρόνος λειτουργίας 1 ½ - 2  ώρες).
 5. Απαραίτητη αντικατάσταση νερού και καθαρισμό τοιχωμάτων της.

 

*Σε περίπτωση που δεν έχουμε την δυνατότητα τής συχνής αλλαγής του νερού(μια φορά το χρόνο) θα πρέπει να λειτουργούμε κανονικά την πισίνα σε χαμηλότερους κατά 1/5 ρυθμούς του καλοκαιριού λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών, όσο αναφορά την ανακυκλοφορία την χρήση των χημικών και το σκούπισμά της.  

ΠΙΣΙΝΕΣ biotechpool.gr

Μενελάου 35 και Αγ. Θηρεσίας
  Ν. Ηράκλειο Αττικής 14122

Τηλ: +30 211 7 056 024
Κιν: +30 698 34 55 430
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.